Manusia

Manusia memang membingungkan.

Kita nampak dalam facebook dia share dan menyokong penuh perkara-perkara baik seperti solat duha, solat tahajud dan sebagainya…siap nasihat orang lain suruh istiqamah. Tapi, boleh percaya tak, kalau dalam grup whatsapp, punyalah menggedik tak ingat dunia. Layan perempuan muda seolah-olah dia masih bujang atau tak ada anak. Padahal anaknya ramai.

Huh!

Kadang-kadang rasa fed up dengan dunia ni. Jemu dah berjumpa dengan manusia yang lalai tentang adanya akhirat. Bukanlah nak kata saya baik sangat. Tapi, kalau berada dalam golongan berkelulusan pun kita tak boleh harap untuk dapat biah solehah, so kat mana lagi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: