Surat Daripada TUHAN: Perjalanan Yang Bermakna

 

Alhamdulillah. Dalam keterbatasan masa dan tenaga, akhirnya dapat juga saya menyiapkan karya terbaru ini. Surat Daripada TUHAN merupakan satu perjalanan yang agak panjang. Pernah suatu ketika, seorang rakan ketawa sewaktu melihat folder ‘Surat daripada TUHAN’ di laptop saya. Saya tidak mengetahui erti tawanya itu. Bila dia tanya, “Kenapa surat daripada TUHAN?” Saya senyum sahaja. Idea tentang isi buku ini sudah lama tersusun kemas dalam kepala, namun tiada booster yang memaksa saya memecut laju untuk menyiapkannya.

sdt cover

Bagi sesetengah orang, surat daripada TUHAN adalah suatu istilah yang ganjil. Ada pula yang mencadangkan kepada saya supaya meletakkan judul Surat Daripada ALLAH sebagai judul karya terbaru ini. Alasan mereka, bukankah nama ALLAH sedang direbut-rebut semua bangsa dan agama?

Terpulanglah kepada persepsi masing-masing. Bagi saya, bagi sesiapapun yang beragama, tak kira apa agamanya, layak untuk membaca buku ini. Kerana setiap agama pasti ada Tuhan. Lagipun, saya amat berharap semoga non-Muslim yang membaca buku ini tergerak hati untuk lebih mendalami ketuhanan yang ada dalam agama kita.

Saya lebih jelas mengenai perkara ini setelah membaca buku-buku sirah, begitu juga dengan buku-buku yang mengungkapkan kehidupan masyarakat bukan Islam di negara lain.

Folder ini agak terperap lama. Namun apa yang menyebabkan saya mula memecut laju untuk menyiapkannya sehingga terpaksa meninggalkan skrip yang lain? Ada sebabnya dan sebab itu merupakan maruah umat Islam. Hendak tahu? Jangan lupa dapatkan buku ini di PBAKL atau kedai-kedai buku yang  berhampiran dengan anda.

Selamat membaca surat cinta ini yea 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: