Ya Tuhan

 

Judul : Ya Tuhan

Penulis : Hajah Maimunah Haji Mohamad, Dr. Noor Azniza Ishak

Penerbit : Buku Prima

Harga : RM18.50

Halaman : 320 m/s

 

Perkahwinan sering menghadapi konflik dan dilema. Seseorang selalu mengharapkan perkahwinan yang dibina akan menjadi jambatan ke syurga bahagia ketika di dunia. Malangnya, belum pun sampai ke syurga, perkahwinan sudah dilanda badai ketika atas dunia lagi.

Masalah yang ditimbulkan akibat personaliti pasangan, masalah orang ketiga, ipar-duai, mertua, sahabat baik, rakan sekerja…semua ini dan banyak lagi faktor lain boleh  menyebabkan  sesebuah perkahwinan goyah, goncang lalu berada di hujung tanduk.

Semua orang tidak mahu perkahwinannya bermasalah. Walau bagaimanapun, siapalah kita untuk menduga  konflik apa yang menanti sebaik sah  ijab dan kabul. Perkahwinan wajib dipertahankan, hubungan sesama manusia  tidak boleh tercalar apatah lagi hubungan kita dengan Yang Maha Esa ketika menghadapi konflik-konflik tersebut.

Buku ini menawarkan beberapa jalan penyelesaian bagi konflik dan dilema yang dihadapi sepanjang laluan perkahwinan. Penyelesaian yang diberi tidaklah sesuai kepada semua pasangan. Sekurang-kurangnya buku ini ada jalannya bagi meredakan tekanan perasaan dalam mempertahankan perkahwinan.

Selamat membaca!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: